Spor salonunda kullandığınız aletlerden en çok hangisinin kalori yakmak bakımından fayda sağlayacağını hiç merak ettiniz mi? Spor salonlarında, vücudu çalıştırmak için çeşitli aletler bulunur, ancak hepsi kalori yakma ve kilo verme konusunda aynı oranda etkili değildir. Bununla birlikte, bütün işi aletlerin yapmadığına da dikkat etmek gerekir. Arzu edilen sonuçları almak ve kalori yakmak için, uygun bir diyet içeren sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek şarttır. Spor salonu aletleri doğru kullanıldıklarında son derece etkilidir. En yaygın olanı koşu bandı, spor bisikleti, eliptik bisiklet, kondisyon aleti, kardiyo aletleri ve spin bike olsa da hedefinize ulaşmanıza yardımcı olabilecek, diesel koşu bandı, profitness koşu bandı ve kardiyo makinesi gibi başka aletler de vardır. Spor salonu aletlerinin hepsi aynı etkiyi yaratmaz, bazıları diğerlerinden daha faydalıdır. Her şey, sizin ulaşmayı planladığınız hedefe bağlıdır. Gelin şimdi yağ yakmak ve hızlı kilo vermeyi sağlayan spor aletlerinden kardiyo nasıl yapılır sorusunun cevabına kadar sizin için hazırladığımız yazıya bir göz atalım.

 

Yağ Yakmak İçin Kullanabileceğiniz Spor Salonu Aletleri Nelerdir?

Spor sırasında doğru aletin kullanılması ve hareketlerin doğru şekilde yapılması gerekir. En etkili spor aleti bile doğru kullanılmadığında işlevini yitirir. Alpha Sportive spor aletleri kullanışlı yapılarıyla beklentilerinizi sonuna kadar karşılar. Gelin şimdi yağ yakmak için kullanabileceğiniz belli başlı aletlere kısaca bir göz atalım.

 

Kondisyon Aleti

Kondisyon, genel olarak sporcuların hem fiziksel hem de psikolojik anlamda sahip oldukları kapasitelerinin artırılması amacıyla yapılan çalışmalara verilen isimdir. Günümüzde kondisyon çalışmalarından verimli sonuçlar elde etmek için bazı aletlere ihtiyaç duyulur. Bu aletlerin genel adı kondisyon aleti şeklindedir. Vücudun farklı bölgelerine hitap eden çok sayıda ürün mevcuttur.

Kondisyon Aletleri Nelerdir?

Sıkça karşılaşılan kardiyo aletleri isimleri şunlardır:

·         Egzersiz (Kondisyon) bisikleti

·         Eliptik kondisyon bisikleti

·         Yürüme/Koşu bandı

·         Twister

·         Kondisyon küreği

Şimdi gelin bunlara kısaca göz atalım.

 

Egzersiz (Kondisyon) Bisikleti

Spor aletleri arasında en popüler ve yararlı olanı, hiç şüphe yok ki egzersiz bisikletidir. Saatte 500 ila 900 kalori yakmanıza yardımcı olabilirler. Egzersiz bisikleti, eklemler üzerinde oldukça hafif bir etkiye sahiptir ve özel bir teknik gerektirmez, ayrıca önceden eğitim almanız da gerekli değildir. Sadece üzerine oturun ve pedalı çevirmeye başlayın.

Koltuk, dizleriniz 90 derecelik bir açıyla uzanacak şekilde ayarlanmış olmalıdır. Ağırlık kaldıran kişiler bile yağı azaltmak için en az 15 dakika boyunca koşu bandı ya da sabit bisiklet kullanmalıdır.

Egzersiz bisikletinin dezavantajı, biraz tekdüze bir egzersiz olmasıdır. Pedal çevirirken müzik dinlemek ya da sevdiğiniz dizinin bir bölümünü izlemek bu sıkıntıyı biraz olsun dağıtabilir. Ayrıca çalışmalar ilerledikçe, ağırlığı ayarlayabilir, koltuktan kalkabilir, hatta vücudunuzu öne doğru eğebilirsiniz.

 

Koşu Bandı

Bu alet, saatte 450 ile 650 kalori arasında yakmanızı sağlayabilir. Koşu bandının, en popüler spor aletlerinden biri olduğunu sanırız söylememize gerek yok. Kullanacağınız zamanı programlamanız gereklidir. Bir koşu bandında, sadece yürüyüş yapabilir, hafif bir koşu yapabilir ya da hız ve eğimi değiştiren programlara sahip oldukları için bir yarışın gerçek anlarını simüle edebilirsiniz.

Bununla birlikte, başta dizler olmak üzere eklemler üzerinde büyük bir etkiye sahiptir, bu nedenle dikkatli kullanılmalıdır.

 

Stair Stepper ya da Merdiven Step Makinesi

Merdiven step makinesi, bir başka ideal kalori yakma spor aletidir. Bu aleti kullanırken, iniş ve çıkışlar ile bir saatlik sürede yaklaşık 400 kalori yakabilirsiniz. Koşu bandı gibi programları vardır ve kilo vermek için kardiyo egzersizleri yapmanıza imkan verir. Dağcı, ayakların yerleştirildiği ve merdivenin tırmanmasını sağlayan iki adet platformdan oluşur.

Yoğunluğu, bacaklarımızı yükseltmemizi ve indirmemizi zorlaştıracak şekilde ayarlanabilir. Birkaç dakika içinde iki bacağınız da yorulur çünkü bu alette en çok onlar çalışırlar. Bu alet esas olarak, yarış tekniklerini geliştirmek isteyen deneyimli koşucular için önerilir.

 

Eliptik Kondisyon Bisikleti

Bu alet ile 1 saat içinde 300 ila 600 kalori yakabilirsiniz. Eliptik, birkaç aletin kombinasyonudur: bisiklet, merdiven step makinesi ve koşu bandı. Gerçekleştirilen hareket bir elips hareketidir, alet adını da buradan alır. Etkisi yüksek olduğu için dizlerinde sorun olan kişiler için önerilmez.

Buna ek olarak, hareketleri güzel ve doğru şekilde yapabilmek için biraz deneyim gerekir. Ağrı oluşmaması için karnınızı sıkılaştırmanız ve sırtınızı dik tutmanız tavsiye edilir.

 

Hidrolik Kondisyon Küreği

Bu alet ile 300 ile 700 arasında kalori yakabilirsiniz. Bu alet hem üst bedeninizi hem de alt kısmınızı çalıştırmanıza ve karın kaslarınızı güçlendirmenize imkan sağlar. Bu alet bir kürekçinin hareketlerini simüle eder. İlk hareketle barları kendimize doğru çekeriz, ikincisinde ise geriye doğru iteriz. Bu aleti kullanırken kavrayışınız güçlü olmalı.

Bu harekette dizlere ve omuzlara dikkat etmek şarttır. Aynı zamanda sırtı da düz olarak hareket ettirmek gerekir. Bazı hidrolik kürek aletleri, program ya da oyun içerir. Orta ila yüksek yoğunlukta çalışırsanız, koşu bandından daha fazla kalori yakmanız mümkün olur.

 

Kardiyo Nasıl Yapılır?

Kabaca kalp ritminin yükseldiği, nefes alışverişin hızlandığı her durumda kardiyo egzersizi yapıyoruz diyebiliriz. Koşma, yürüme, yüzme, tenis, bisiklet ve ağırlık kaldırma gibi aktiviteler birer kardiyo çalışmalarıdır.

Ancak sistematik olarak yağ yakmayı amaçlayarak yapabileceğimiz iki temel kardiyo antrenmanı vardır: hafif tempo düzeyli kardiyo (LISS) ve yüksek tempo aralıklı kardiyo (HIIT).

 

Kardiyo Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kardiyo yaparken maksimum verim almak için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlardan bazıları:

·         Spordan en az bir buçuk saat önce yemeyi kesin ve ısınma hareketleri yapın.

·         Egzersiz türüne göre doğru kıyafet seçin.

·         Egzersizler tamamlandıktan sonra soğuma hareketlerini aksatmayın.

Spor salonunuz için doğru ekipmanlara ulaşmak istiyorsanız, Alpha Sportive salonunuz için gerekli olan bütün ekipmanları sağlayacaktır. Spor salonu ekipmanlarına Alpha Sportive güvencesiyle rahatça ulaşabilirsiniz. Ekipmanlar hakkında bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilir ya da bizimle doğrudan iletişime geçebilirsiniz. Unutmayın, salonunuzdaki fitness malzemeleri ne kadar kaliteli ve donanımlı olursa o kadar mutlu üyeleriniz olur. Alpha Sportive güvencesiyle bütün spor salonu malzemelerine kolayca ulaşabilirsiniz! Alpha Sportive internet sitesini ziyaret etmeyi unutmayın!

Ürünlerimizi İncelediniz mi?